Black Friday 2020

Black Friday is een Amerikaanse traditie waarbij de consumentenmarkt jaagt op kortingen bij alle mogelijke (web-)winkels. Inmiddels is het de landsgrenzen voorbij gegaan en heeft het inmiddels ook zijn intrede gedaan in Nederland. Ook in Nederland kijken mensen uit naar Black Friday omdat veel winkels flinke kortingen aanbieden op deze dag. Ook in 2017 is er weer zo’n dag waarbij supermooie black friday deals te scoren zijn. Na deze vrijdag volgt Cyber Monday. Op deze maandag wordt vaak het overschot aangeboden.

Wat is Black Friday precies?

Wat is Black Friday nu eigenlijk? Nagenoeg iedereen kent de term wel of heeft hier wel eens van gehoord. Letterlijk vertaald betekent het ‘Zwarte vrijdag’. black friday dealsTraditiegetrouw is deze zwarte vrijdag de vrijdag na Thanksgiving. Dit is de dag waarop door veel Amerikanen inkopen gedaan worden voor Kerst. Voor veel Amerikanen is dit een vrije dag zodat goed inkopen kunnen doen. Hier wordt natuurlijk handig op ingespeeld door winkeliers. Ze bieden producten en diensten met flinke kortingen aan. Kortingen die je alleen op Black Friday kunt krijgen. De rest van het jaar kun je dus niet meer profiteren van deze kortingen. Voor veel consumenten is het dan ook de manier om unieke deals te scoren op Black Friday!

Wanneer is het Black Friday?

Zoals gezegd is Black Friday traditiegetrouw de vrijdag na Thanksgiving. Black Friday 2020 valt dit jaar op vrijdag 27 november. Onderstaand een overzicht van Black Friday datums voor de aankomende jaren:

  • Black Friday 2017: vrijdag 24 november
  • Black Friday 2018: vrijdag 23 november
  • Black Friday 2019: vrijdag 29 november
  • Black Friday 2020: vrijdag 27 november
  • Black Friday 2021: vrijdag 26 november
  • Black Friday 2022: vrijdag 28 november

Ben je dus van plan om binnenkort aankopen te doen? Wacht dan nog even tot eind november. Grote kans dat jouw webwinkel een scherpe korting in huis heeft voor Black Friday 2020!

Wat heeft deze vrijdag te bieden?

Kortweg gezegd: flinke kortingen! De kortingen op Black Friday kunnen heel erg hoog oplopen, tot soms wel 90%! In allerlei branches zijn de korting te vinden. Denk aan games, elektronica, sport, muziek, kleding, witgoed en ga zo maar door. Maar ook kan je direct terecht voor kortingen van bijvoorbeeld games als FIFA 21, Call of Duty of juist een flinke sale op een nieuwe Playstation 5 of de Xbox One X. Maar ook providers als T-Mobile, Vodafone en fabrikanten als Samsung en Apple blijven niet achter.

Waar Black Friday in Nederland?

Ook in Nederland doen steeds meer winkels mee aan Black Friday. Ondanks dat Nederland een land is waar toch al veel met korting wordt gestrooid, gaat het op deze vrijdag nog een beetje extra. Media Markt was een van de eerste winkels die handig wist in te spelen op deze koopgekke dag. Bekijk een overzicht van Black Friday winkels en de beste deals. Eigenlijk is sinds 2017 Black Friday in Nederland echt populair geworden. Het aantal deelnemende winkels groeide dat jaar fors. Winkels wilden namelijk niet achter blijven bij de concurrent. Het voordeel is dat je in Nederland vaak ook nog het weekend erna kunt profiteren van de Black Friday sale. Uiteraard mag je deze deals niet laten lopen, dus ga snel op zoek naar jouw Black Friday korting!

Voorbeelden van grote webwinkels welke meedoen zijn bijvoorbeeld Zalando, Media Markt, Wehkamp, Bijenkorf, Bol.com, Coolblue etc..

Black Friday deals & sale

Het kan een flinke zoektocht zijn naar de beste Black Friday deals. De ene winkel heeft namelijk nog meer korting dan de andere. Daarom vergelijken we hier voor jou alle Black Friday deals zodat je kunt profiteren van de beste kortingen. Mocht je dus van plan zijn om een aankoop te gaan doen, is het raadzaam om even te wachten tot deze gekke vrijdag. Je kunt dan profiteren van een flinke sale. Vaak ook nog in het weekend of zelfs de week erna nog. Winkels doen er immers alles voor om jou als klant binnen te krijgen.