Amazon rolt Prime uit in Nederland

Amazon komt steeds meer richitng Nederland. Als Nederlander kun je nu namelijk een abonnement nemen op Amazon Prime. Hiermee worden dan alle producten gratis bezorgd en heb je toegang tot de videodienst van Amazon. De website van Amazon is nog Duits, maar sinds een tijdje is de website ook al voor een deel in het Nederlands beschikbaar. De producten worden nog wel verzonden uit ons buurland.

De introductieprijs van Prima is 3,99 euro per maand of 49 euro per jaar en is een maand gratis te proberen. In 2018 zal de prijs worden opgeschroefd en in april betaal je 5,99 per maand. In Duitsland liggen de kosten nog een stukje hoger. Wil je profiteren van korting? Check dan de Amazon Black Friday deals.

Amazon in Nederland

Amazon vertelt dat er al duizenden Nederlanders gebruik maken van hun platform om spullen te kopen. Of het bedrijf ook daadwerkelijk een .nl domein gaat inrichten, geheel gericht op Nederlanders, is nog niet bekend. Op dit moment is er al wel een .nl domein, maar hier worden alleen e-books verkocht. Overigens verwachten experts dat het geen problemen op levert voor Nederlanders om op een buitenlandse website producten te bestellen, dit wordt al massaal gedaan.

Wat is Amazon Prime precies?

Amazon Prima bestaat uit twee onderdelen: namelijk toegang tot de videodienst Prime Video en gratis bezorging van de producten. Sinds eind 2016 is de videodienst van Amazon ook in Nederland beschikbaar. Daarnaast krijg je als klant dankzij Amazon Prima kortingen op diverse producten, foto-opslag en een betaald account bij Twitch (een gamestreamingdienst).

Amazon gaat concurrentie aan met Bol.com

Volgens experts is het een uitdaging voor Amazon om in Nederland een groot en trouw klantenbestand op te bouwen in Nederland. Het is namelijk voor Amazon lastig om zich te vestigen tussen de grote jongens in de markt.

Mocht Amazon daadwerkelijk de Nederlandse markt gaan aanvliegen, dan gaat het de strijd aan met Bol.com. Bol.com heeft namelijk een zelfde soort abonnement waarbij je voor 9,99 alle producten gratis bij je thuis kunt laten bezorgen. Voordeel van Bol.com is dan wel dat je ook op dezelfde dag, ’s avonds of op zondag kunt laten bezorgen. Dat is bij Amazon nog niet het geval.

Het wordt in ieder geval heel interessant om de ontwikkeling in de gaten te houden. Helemaal omdat de online markt nog alles behalve volgroeid is.