Cyber Monday

Cyber Monday is net als Black Friday een Amerikaanse traditie. Op deze maandag barst het kortingsfeest los. Deze Cyber Monday volgt kort na Black Friday. Ook in Nederland doen steeds meer winkels mee aan deze koopgekke maandag.

Cyber Monday

Wat is Cyber Monday precies?

Wat is Cyber Monday? Cyber Monday is ontstaan doordat veel mensen in Amerika niet meer tijdens Black Friday hun inkopen gingen doen, omdat het gewoonweg te druk was in de winkels. Hierdoor werden winkeliers genoodzaakt om ook kortingen op deze dag aan te bieden. Deze trend is meer dan 10 jaar geleden al ontstaan, maar sinds enkele jaren is het pas echt een begrip geworden.

Maar er is nog een reden voor het ontstaan van Cyber Monday. Veel winkeliers kopen massaal in voor Black Friday, waardoor de kans groot is dat ze na het weekend een overschot hebben. Vraag en aanbod vinden hier elkaar dus mooi, wat er voor heeft gezorgd dat er nog een traditionele koopdag in Amerika is ontstaan.

Naast Black Friday is er dus nog een dag waarop consumenten extreme kortingen kunnen scoren. De omzet tijdens Cyber Monday stijgt nog steeds en het is de verwachting dat het dit jaar helemaal extreem zal zijn!

Wanneer is het Cyber Monday?

Dit jaar is het Cyber Monday op 27 november 2017. Sinds 2012 doen Nederlandse webwinkels ook mee.

Cyber Monday deals in Nederland

Ook in Nederland kennen we Cyber Monday inmiddels. Steeds meer (web)winkels doen mee. Vaak omdat de concurrentie ook niet stil zit. Wil jij ook een te gekke Cyber Monday deal scoren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij selecteren hier de beste deals voor je. Wacht tot deze maandag en sla je slag, profiteer van extreme kortingen die je in de rest van het jaar niet tegen zult komen.

In Nederland wordt Cyber Monday met name aangegrepen om Sinterklaas inkopen te promoten en in mindere mate Kerst, omdat Kerst minder populair is in Nederland qua geven van cadeautjes.

Het laatste moment

Een kenmerk van Cyber Monday is dat de deals pas op het laatste moment bekend worden gemaakt (na Black Friday). Dit doen winkeliers natuurlijk om mensen ook op Black Friday te verleiden tot een aankoop. De deals worden dus pas laat bekend gemaakt en zijn in veel gevallen ook alleen op deze dag geldig. Je moet er dus voor zorgen dat je er snel bij bent, want vaak is de oplage ook nog eens beperkt.

Ook (web)winkels maken pas op het laatste moment bekend of ze meedoen met Cyber Monday en welke aanbiedingen ze allemaal hebben. Daarom doe je er goed aan om hier terug te komen en de beste Cyber Monday aanbiedingen te checken.

Miljoenen omzet

In Nederland werd er in het afgelopen jaar een omzet gehaald van meer dan 100 miljoen euro. Dat is nog niets vergeleken bij Amerika. Daar werd op deze koopgekke dag een omzet gehaald van 3 miljard. Nederland is dus nog een ‘Sleeping Dog’ wat dat betreft.

In Nederland wordt vooral ook gesmeten met gratis verzending. Dat is lang niet altijd uniek. Winkeliers kunnen hier dan ook nog flinke kansen pakken. Veel mensen verwachten echter dat Cyber Monday in Nederland een groter succes zal worden dan in Amerika. Dat omdat de groei in de detailhandel nu eenmaal online zit.

Cyber Monday tips

Hieronder geven we je een drietal tips om je slag te slaan tijdens deze dag. Het is namelijk een dag waarop veel mensen de handen bij de knoppen zullen hebben.

  • Koop zo vroeg mogelijk

Het klinkt misschien wat raar, maar je moet er zo vroeg mogelijk bij zijn. Eerder in dit artikel schreven we namelijk al dat winkeliers deze dag aangrijpen om hun goederen die ze over hebben, aan te bieden. Er bestaat dus een kans dat producten opraken. Daarom moet je er snel bij zijn.

  • Wachten, wachten, wachten

Je slag slaan tijdens Black Friday of juist tijdens Cyber Monday. Een lastige keuze. Maar wachten wordt in veel gevallen beloond. Op maandag na Black Friday liggen de kortingen soms namelijk nog hoger!

  • Check de beste Cyber Monday aanbiedingen

Ook tijdens deze speciale koopmaandag kan je profiteren van extreme kortingen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle aanbiedingen & sale. Daarvoor zit je hier meer dan goed. Wij zorgen ervoor dat je hier de beste deals kunt vinden.