Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over black friday & cyber monday

Wat is Black Friday?

Black Friday is een Amerikaanse traditie waarbij de consumentenmarkt jaagt op kortingen bij alle mogelijke (web-)winkels. Inmiddels is het de landsgrenzen voorbij gegaan en heeft het inmiddels ook zijn intrede gedaan in Nederland. Ook in Nederland kijken mensen uit naar Black Friday omdat veel winkels flinke kortingen aanbieden op deze dag. Ook in 2017 is er weer zon dag waarbij supermooie black friday deals te scoren zijn.

Wanneer is Black Friday?

Black Friday 2017 vind plaats op 24 november. In Nederland zijn de aanbieding vaak dat hele weekend geldig.

Hoe is Black Friday onstaan?

Het is niet helemaal duidelijk hoe Black Friday precies ontstaan is, er zijn meerdere theorieën die de ronde gaan. De meest aannemelijke theorie voor de naam is dat het op deze vrijdag ‘zwart’ zag van de mensen in de winkelstraten. Aangezien het de vrijdag na Thanksgiving is, werd het ‘Black Friday’ genoemd. Wanneer het precies voor het eerst Black Friday was, is niet bekend. Wat we wel weten is dat het een traditie is die niet meer alleen Amerika aan doet. Lees meer over de geschiedenis van Black Friday.

Welke winkels doen mee aan Black Friday?

In Nederland doen veel winkels mee aan Black Friday. Het is natuurlijk een unieke dag om verkoopt te genereren en daarmee de omzet te verhogen. Bekijk hier een overzicht van de winkels.