Geef jezelf eens gezonde chocolade cadeau!

Wanneer je gezonde chocolade hoort, denk je waarschijnlijk dat je in de maling wordt genomen. Toch bestaat het daadwerkelijk. Het is niet alleen zo dat deze soort chocolade niet slecht voor je het is, het is ook nog eens zo dat het ingrediënten bevat die daadwerkelijk goed voor het lichaam zijn. In deze tekst gaan we daarom een kijkje nemen bij deze soort chocolade. Wat maakt deze chocolade gezond? Wat zijn de voordelen die het biedt en waarom is deze vorm van chocolade hartstikke leuk om jezelf eens cadeau te geven.

Een gezonde vorm van chocolade

Het is natuurlijk niet zo dat elke vorm van chocolade gezond is. In tegendeel. De meeste soorten chocolade die je in de winkel koopt zijn ongezond. Dat komt omdat er maar een klein beetje pure cacao wordt gebruikt bij deze vormen van chocolade. Het meeste wat uiteindelijk toegevoegd wordt bestaat uit suiker. Wanneer we kijken naar Acticoa, is dat niet het geval. Cacaobonen bevatten namelijk flavanolen en deze zijn gezond voor het menselijke lichaam. Daarover later meer, maar omdat acticoa zo dicht bij de originele vorm van chocolade blijft, bevat deze chocola ook meer flavanolen. Laten we een kijkje nemen waarom deze flavanolen zo gezond zijn.

Wat zijn flavanolen?

Flavanolen zijn antioxidanten. Deze hebben wij in het lichaam nodig voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het bevorderen van de elasticiteit van onze aderen, maar ook het bevorderen van de bloedsomloop en de kans op ontstekingen lager te krijgen en zelfs ontstekingen te remmen wanneer iemand hier last van heeft. Bij Acticoa wordt de cacao zo veel mogelijk in tact gehouden. Op die manier bevat het dus zoveel mogelijk flavanolen en is het daarnaast dus zo dat het positieve effecten heeft op onze gezondheid. Mocht je dus denken dat gezonde chocolade niet bestaat dan weet je bij deze dat dit wel zeker het geval is.

Voordelen van Acticoa chocolade

Acticoa chocolade wordt in handige parels verkocht. Dit zijn dus kleine bolletjes gemaakt van gezonde chocolade. Hierdoor kun je ze makkelijk meenemen wanneer je ze op eet als snack, maar het is ook nog eens zo dat de parels gemakkelijk in en op verschillende gerechten gebruikt kunnen worden. Je mengt ze eenvoudig door een smoothie of de yoghurt, maar je zorgt ook voor een mooie versiering op de taart wanneer je een lekkere taart hebt gebakken en deze gaat serveren.

Zoek je een chocolade groothandel? Dan hebben wij de tip voor je.