Mondkapjes voor op een feest: zo maak je er wat moois van

Momenteel mogen feesten natuurlijk niet plaatsvinden en zelfs niet als iedereen mondkapjes voor op een feest draagt. Eén van de basisregels is om druktes te vermijden en dat betekent dat je het beste met een ruime boog om een feest heen loopt. Verder mag je niet meer dan 3 mensen thuis ontvangen en met niet meer dan 4 mensen buiten zijn. Echt feesten zit er momenteel dus niet in en dat om goede redenen. Wil jij toch een gezellig feest organiseren, dan kan dat ook als je je aan de basisregels houdt. Je mag een verjaardag met je gezin gewoon vieren en ook met je 3 gasten mag je het gezellig maken. En met mondkapjes voor op een feest maak je dat nog veiliger en kleurrijker.

Mondkapjes voor op een feest bestaan niet

Er zijn geen typische mondkapjes voor op een feest. Je hoeft deze thuis ook niet op. Ook als je een digitaal feest organiseert zijn mondkapjes niet nodig. De regels verplichten mondkapjes momenteel alleen in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes. In die gevallen moet je dan een niet-medisch mondkapje op en daar zijn verder weinig regels aan verbonden. Bandanas, voorgeboden sjaals en spatschermen zijn uiteraard niet toegestaan. Dit zijn de mondkapjes die je in het dagelijkse leven moet gebruiken en dus ook de beste mondkapjes voor op een feest.

Maak er wat leuks van

Ook al zijn mondkapjes voor op een feest niet geschikt, je kunt ze wel gebruiken. Stel, je viert het afscheid van een collega door groepjes te vormen en met zijn allen in een digitale meeting te gaan zitten, dan is het grappig als je iedereen een mondkapje geeft met een foto van het gezicht van die collega erop. Organiseer je een verjaardagsfeestje voor je gezin, dan kun je mondkapjes gebruiken in hetzelfde thema, bijvoorbeeld. Het leuke van mondkapjes is dat je hier tegenwoordig alles op kunt laten drukken wat je wilt. Kijk je met vrienden een voetbalwedstrijd, dan draag je mondkapjes met jullie favoriete team en kijken jullie een concert, dan laat je er het logo van de band op drukken.

De basisregels blijven gelden

Als het je is gelukt met de huidige regels een klein besloten feestje te organiseren, dan moet je er wel rekening mee houden dat de basisregels gewoon blijven gelden. Ook al hebben jullie allemaal mondkapjes voor op een feest op, de 1,5 meter afstand houden regel blijft. Jullie beperken persoonlijk contact en jullie wassen allemaal regelmatig je handen. Mondkapjes zijn een aanvulling op de basisregels en zeker niet een vervanging ervan.

Mondkapjes als geschenk

Het lijkt er niet op dat mondkapjes snel uit ons dagelijks leven zullen verdwijnen. Je kunt iedereen dus een goed voorbeeld laten zien of een handje helpen door ze mondkapjes als geschenk te geven als ze je feestje verlagen. Ook al mogen we momenteel niet feesten, je kunt iedere gelegenheid met mondkapjes voor op een feest wel actueel en kleurrijk maken.