Verduisterende gordijnen voor de kinderkamer

Als trotse ouder weet jij als geen ander dat een kinderkamer de plek is in huis met veel vrolijke kleuren en patronen. Dit is niet zo gek aangezien kinderen dol zijn op kleurrijke kleuren. Behalve dat een kinderkamer er aantrekkelijk uit moet zien voor jouw kindje, is het ook ontzettend belangrijk dat jouw kindje hier goed kan slapen. Om hiervoor te zorgen is het noodzakelijk dat de kamer echt donker is. Je zit immers niet te wachten op een kindje dat al vroeg wakker is vanwege de eerste zonnestralen. Om dit te voorkomen kan je het beste verduisterende gordijnen nemen voor de kinderkamer. Maar waar moet je opletten? In deze blog vertellen wij je alles dat je moet weten. 

Verduistering in de kinderkamer

Om in de zonnige zomerdag ervoor te zorgen dat jouw kindje zonder problemen kan slapen, zijn er tegenwoordig verduisterende gordijnen verkrijgbaar. Deze raamdecoratie beschikt over een speciale laag waarmee de binnenkomende zonnestralen weerkaatst worden. Hiermee zal de lichtinval direct verminderen. Een bijkomend voordeel van verduisterende gordijnen is dat ze zowel brandvertragend als verkoelend werken. Hiermee zijn de gordijnen ontzettend veilig en blijft het op hete dagen aanzienlijk kouder in de kinderkamer. Een echte win-win situatie als je het ons vraagt!

Verschillende mogelijkheden

Tegenwoordig zijn verduisterende gordijnen populairder dan ooit tevoren. Dit komt niet alleen doordat ze een ruimte donkerder maken, maar ook door de verschillende mogelijkheden. Zo kan je bij deze gordijnen kiezen uit diverse moderne patronen en kleuren. Hierbij kan je denken aan een patroon met beertjes of een neutraal en effen gordijn. Daarnaast heb je de keuze uit drie verschillende verduisterende stoffen, namelijk: dim-out, black-out en molton. De dim-out gordijnen staan erom bekend dat een ruimte grotendeel verduisteren, terwijl de black-out gordijnen een ruimte geheel verduisterd. Met de molton gordijnen verduister je niet alleen de kinderkamer, maar weer je ook geluid van buitenaf. Zo kan jouw kindje in stilte heerlijk slapen. 

Combineer met vitrages

Om de kinderkamer gezellig en knus te maken, kan je ervoor kiezen om de verduisterende gordijnen te combineren met schitterende vitrages. Deze raamdecoratie staat ook wel bekend als glasgordijnen en zorgen voor net iets meer privacy. Vitrages komen tegenwoordig in tientallen verschillende kleuren en patronen. Hierdoor is het mogelijk om deze raamdecoratie geheel af te stemmen met de kleurencombinaties van de kinderkamer. Of laat eens de patronen van het behang terugkomen in de vitrages. Het maakt niet uit waar je voor kiest, want met vitrages kan je eindeloos blijven combineren. Met verduisterende gordijnen laat je de kinderkamer er dus een stuk gezelliger uitzien en kan je kindje iedere avond zonder problemen slapen. Voor welke kleuren ga jij?